Rasmus Berggreen Brade og Troels Stenholm

05 juli 2024

Af Nils Gisli

Episode 82
05 juli 2024

Round Table i Køge


I dette interview skal I møde Rasmus og Troels fra Round Table 45 i Køge. De to medlemmer og tidligere formænd for RT Køge fortæller om, hvad Round Table egentlig er – er det en klub, en loge eller noget helt andet? De taler også om, om der er lige så mange ritualer som i for eksempel Frimurene eller Odd Fellow. Vi taler om aldersgrænsen i Round Table, om "mumier" og hvad det betyder for henholdsvis Rasmus og Troels at være med i sådan et netværk. De deler, hvad det har givet dem både erhvervsmæssigt og personligt, og om de har gjort sig tanker om, hvad de skal, den dag de bliver smidt ud af Round Table.


Artikel længere nede på siden
til dig der foretrækker at læse!

Round Table i Køge


Et unikt fællesskab for unge mænd.


I hjertet af Køge, dybt nede i Hugo's Kælder, mødte jeg Rasmus Berggreen Brade og Troels Stenholm – to karismatiske medlemmer af Round Table Køge. Rundt om et bord, med øl i glassene og latter i luften, dykkede vi ned i, hvad Round Table egentlig er. Spoiler: Det er hverken en hemmelig loge eller en kedelig netværksklub.


Hvad er Round Table?

Round Table er en verdensomspændende organisation med rødder i Rotary, men med fokus på yngre mænd under 40 år. Organisationen blev grundlagt i England i 1927 af Louis Marchesi, der ønskede at skabe et forum, hvor unge mænd kunne mødes og udveksle erfaringer uden for deres egen branche. I dag er Round Table repræsenteret i mange lande, herunder Danmark, hvor der er omkring 130-150 klubber og cirka 2.200 medlemmer.


Unge mænd på mission

Round Table er som en ungdomsudgave af Rotary, startet fordi unge mænd havde brug for et netværk af jævnaldrende. "Vi mødes 20 gange om året og diskuterer alt fra hverdagsproblemer til erhvervslivets udfordringer," forklarede Rasmus Berggreen Brade. Det er et forpligtende fællesskab, hvor man ikke bare kan melde afbud uden en god grund – her tages mødepligt alvorligt.


Mumier og ritualer

En af de mere finurlige traditioner i Round Table Køge er deres "mumie-ritual." Når et medlem fylder 40 år, forvandles han symbolsk til en mumie. "Vi leverer en mannequin dukke indhyllet i toiletpapir på deres dørtrin, sammen med morgenmad," afslørede Troels Stenholm med et grin. Denne ceremoni er både humoristisk og mindeværdig, og markerer overgangen til ex-tabler, en slags 'seniorafdeling' for tidligere Round Table-medlemmer.


Fra formand til festarrangør

Medlemmerne får hurtigt ansvar, hvis de ønsker det. "Jeg blev formand efter kun et års tid," sagde Troels og beskrev, hvordan det at være formand ikke kun handler om at styre møder, men også om at arrangere events og skabe en god stemning i klubben. "Vi har ikke en pegefingerkultur med bødekasser, men mere en støttende og lærende tilgang," tilføjede han.


En smule alvor og en masse sjov

Selvom Round Table er kendt for sine sjove traditioner og sociale sammenkomster, ligger der også en dybere mening bag. "Det handler også om personlig udvikling," sagde Rasmus. Han fortalte, hvordan medlemmerne gennem møder og aktiviteter lærer at tale foran en gruppe, tage ansvar og navigere i komplekse diskussioner. "Vi skubber hinanden ud af komfortzonen, men altid på en støttende måde."


Et globalt netværk

Round Table er ikke kun lokalt forankret i Køge; det er en del af en global organisation med 30.000 medlemmer verden over. Troels fortalte begejstret om internationale møder, hvor de møder medlemmer af Round Table fra hele verden. "Vi har været i både Finland og Belgien, og nogen har også været i Sydafrika," sagde han.


Hvordan bliver man medlem?

At blive en del af Round Table er både simpelt og lidt af en proces. Mange kommer ind gennem anbefalinger, men man kan også ansøge via deres hjemmeside. "Vi leder efter kvalitetsmedlemmer, der vil engagere sig," forklarede Troels. Medlemskabet kræver tid og engagement, men belønningen er et stærkt netværk og venskaber for livet.


En aften i Hugo's Kælder

Vores aften i Hugo's Kælder blev afsluttet med mere latter og historier om fortidens og fremtidens mumier. Rasmus og Troels gjorde det klart, at Round Table Køge er meget mere end blot en netværksklub – det er et sted, hvor unge mænd kan vokse, både personligt og professionelt, mens de har det sjovt.


Nu har du hørt om Round Table, så hvis du er nysgerrig og kunne tænke dig at blive en del af et dynamisk fællesskab, der kombinerer netværk, personlig udvikling og sjove traditioner, så er det måske noget for dig. Her får du muligheden for at møde ligesindede, udvikle dig selv og skabe venskaber for livet. Tag springet og bliv en del af Round Table – hvis du er en ung mand mellem 20 og 40 år.


Læs mere på www.rtd.dk 

Køge.tv & podcast har en positiv tilgang

fordi du allerede møder masser af kritiske og negative nyheder dagligt. Her får du derimod et andet perspektiv.


Nils Gisli
Stifter af Køge.tv & podcast