Sponseret af:

Indhold

Jan, Feb & Mar 2024

Køges Kaffebar
Skousen i Den Hvide By, Køge
Pondman Energy, Solceller til privat og erhverv

Alle video-podcasts

i marts måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Nybolig står nu stærkere 

Episode 59 : 28 marts 2024


Jesper Persson og Søren Jagd Lauritsen, to prominente skikkelser i ejendomsmæglerbranchen, har slået deres kræfter sammen hos Nybolig, hvilket har styrket virksomhedens position i Køge og omegn markant. Dette partnerskab er kulminationen på en fælles vision om at skabe den bedste kundeoplevelse i ejendomshandel, og det har resulteret i etableringen af Køges største mæglerkontor med 13 engagerede medarbejdere i Torvebyen. I dette interview afslører Jesper og Søren historien bag deres samarbejde og deres fælles mål for Nybolig-kontorerne i Køge, Stevns, Borup, Faxe, Haslev, og Præstø.

Vigtigt at inddrage praktikanter

Episode 58 : 26 marts 2024


Mille Carlsson er ved at afslutte sit 4-ugers praktikforløb hos Køge.tv & podcast. Mille er fra Multimediedesigneruddannelsen på Zealand i Køge og er færdiguddannet til sommer. Hun har lavet sit eget interview med road raceren Loke og har medvirket i den daglige drift af Køge.tv & podcast, hvor hun både har hjulpet med ideer og feedback, lavet indhold til SoMe, deltaget i netværksmøder, og været med ude til en masse interviews. I dette interview taler vi om hendes forløb og om vigtigheden af at inddrage praktikanter i arbejdsmarkedet, når de skal ud i praktikforløb som en del af deres uddannelse.

Milles LinkedIn-profil 👈

Sangkrammer fra Maria Høyer

Episode 55 : 19 marts 2024


Mød Maria B. Høyer, en dygtig sangerinde, der blandt andet er kendt for sine unikke "sangkram" under corona. Maria lever af sin musik, hvor hun ikke blot optræder ved diverse begivenheder, men også afholder sangworkshops og fungerer som sangkonsulent for Sangens Hus. Maria vil gerne bidrage til at give sangen i Danmark bedre vilkår og opfordrer alle til at give hinanden et kram i en sang i ny og næ. Få et indblik i hvordan Marias sangkram opstod, hvornår og hvordan hun begyndte at synge og selvfølgelig skal der uddeles en sangkrammer.

17-årige Loke kører road racing

Episode 57 : 21 marts 2024


Loke Knudsen er 17 år og kører road racing. Når han ikke bruger sin tid på at køre motorcykel på banen, skrue på maskinen og træne, så er Loke ved at uddanne sig som smed på EUC Køge. I dette interview er det Mille Carlsson, der taler med Loke, da hun er ved at afslutte sit 4-ugers praktikforløb hos Køge.tv & podcast. Mille er fra Multimediedesigneruddannelsen på Zealand i Køge og er færdiguddannet til sommer.

Optakt med Alberte og Emelia

Episode 54 : 13 marts 2024


Landsholdskeeper Alberte Vingum har netop forlænget sin kontrakt med HB Køge og fortæller i dette interview om sin udvikling, siden hun startede som 16-årig. Nu er hun en central figur i klubben og ser frem til Gjensidige Kvindeliga-slutspillet, som indledes med en kamp mod AGF på søndag. Hun deler sin motivation for at blive i Køge og forventningerne til slutspillet.

I dette interview præsenteres også HB Køges islandske angriber, Emelia Oskarsdottir, der taler om sin "mærkelige familie" og sit arbejde med ungdomsspillere i Køge BK samt engagement i lokalsamfundet.

Skaternes hal rives ned i Køge

Episode 53 : 12 marts 2024


Skate Gule Hal skal rives ned. På pladsen ved siden af den nuværende skatehal skal der bygges et parkeringshus, hvor Køges skatere vil få helt nye faciliteter. Politikerne har tænkt skaterne ind i det nye, store parkeringshus. Det er en flot gestus fra Køge Kommunes politikere, at der bliver taget hensyn til de unge skatere og deres skatekultur.

Løvens Hule gav pote for Rasmus

Episode 53 : 08 marts 2024


Rasmus Lynge, som er fra Køge og stifter af firmaet Silkecement, har deltaget i tv-programmet Løvens Hule. I denne podcast og videopodcast, optaget på Seedster i Marbella, Spanien, hvor 400 danske iværksættere og 50 mentorer er samlet, fortæller Rasmus om sine oplevelser før, under og efter Løvens Hule samt om fremtidsplanerne med de to investorer han fik med sig fra programmet. Derudover inkluderer podcasten et klip, hvor Morten Larsen, en af investorerne, forklarer, hvorfor han valgte at investere i Rasmus Lynge og Silkecement.

Fokus på højt niveau hos Skousen

Episode 52 : 05 marts 2024


Thomas assisterer Karen og hendes team hos Skousen Køge med at implementere forandringer, optimere forretningsprocesser og sikre effektiv eksekvering af strategier. Han besøger butikken hver anden uge for at coache Karen og medarbejderne, hvilket bidrager til at opretholde et højt niveau af rådgivning og sikrer, at kunderne får det produkt, der bedst opfylder deres behov og matcher de laveste netpriser. Karen påpeger fordelene ved at inddrage ekstern ekspertise til de ting, man ikke selv når eller har tid til i hverdagen.

Alle video-podcasts

i februar måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Feb 29 2024


Episode 51:

Et lyspunkt i kampen mod misbrug

I de senere år har forbruget af kokain oplevet en markant stigning og kokainmisbrug er blevet det mest almindelige narkotikaproblem i Danmark. Tidligere var det et fænomen begrænset til storbyernes jetset, men nu er kokain blevet mere tilgængeligt landet over. Kokain og andre narkotika kan nemt skaffes via sociale medier og er lige så nemt at bestille som en pizza. Sundhedsstyrelsen skønner, at flere end 52.000 mennesker har et højrisikoforbrug af stoffer i Danmark, og at flere end 32.000 personer er højrisikoforbrugere af hash. Heldigvis er der individer som Carsten Birken fra Køge, der hjælper både pårørende og dem, der selv er misbrugere eller afhængige af diverse stoffer, alkohol eller hash, med at tage de nødvendige skridt mod en hverdag uden misbrug.

Feb 27 2024


Episode 50:

Open Air Sports i Køge

Foråret er på vej, og flere kommer ud for at nyde det gode vejr. I dette interview skal I møde Jannie, der fortæller om Open Air Sports i Køge, som tilbyder en række udendørsaktiviteter og træningsprogrammer, der er designet til at forbedre fysisk og mental velvære gennem samvær med naturen. I løbet af året tilbyder de blandt andet f.eks. SUP (Stand Up Paddleboarding), vandring, Open Water Svømning, rulleski, Silent Pitahaya Yoga og meget mere.

Feb 21 2024


Episode 49:

Rammer vi dagen, slår vi alle hold!

Der er kommet nye og spændende profiler til HB Køges herrehold. Efter en træningslejr i Tyrkiet og flere testkampe med deres nye hold, er humøret højt, og troen på et spændende forår er stærk. Mød spillerne Mattias Jakobsen, Gabriël Çulhaci og Jafar Arias samt Hans Christian Bonnesen. De er alle klar til at tilføre holdet ny energi, viden og gejst. De er også klar til at sikre HB Køge en overlevelse i 1. division, hvilket er en vigtig opgave, der starter allerede med årets første kamp på udebane mod FC Helsingør på fredag kl. 19:00. Den efterfølgende kamp er ligeledes på udebane mod B93 den 2. marts kl. 15:00, og den første hjemmekamp er mod Hillerød Fodbold den 8. marts kl. 18:30.

Feb 15 2024


Episode 48:

Gik dit nytårsforsæt i vasken?

Marta Madiotto guider mennesker i alle aldre til et sundere liv ved at tage højde for den enkeltes fysiske, psykiske og sociale velbefindende. Hendes tilgang er individuel og tilpasset den enkelte klients rejse gennem sundhed. Hun har egen praksis - Madiotto - i Terapihuset i Jernbanegade 8G i Køge, hvorfra hun arbejder som ernæringskonsulent og sundhedsformidler, når hun ikke underviser, f.eks. på Institut for biologisk medicin.

Feb 13 2024


Episode 47:

True North Læringssystem

Skovboskolen ved Bjæverskov skiller sig ud i Køge Kommune og på landsplan med sin innovative og elevcentrerede tilgang til uddannelse. I dette interview fortæller skoleleder Per Skøt Sørensen om, hvordan skolens vision og værdier ikke blot inspirerer eleverne til at blive livsduelige individer, men også motiverer dem til at stræbe efter at være den bedste udgave af sig selv. Dette pædagogiske læringsdesign er inspireret af metoder fra True North Læringssystem, en samling af effektive lærings- og undervisningsstrategier, der forbedrer og udvikler eleverne fagligt, personligt og socialt.

Feb 08 2024


Episode 46:

One Decision & Seedster 🌱

Mød Malene von Kiær fra firmaet 'One Decision' i Oluf Jensens gård i Køge, der eksklusivt repræsenterer nogle af de største foredragsholdere på det danske marked, herunder Jesper Buch, Helle Thorning-Schmidt, Lars Brygmann, Rune Green og mange flere. Udover at være direktør hos ’One Decision’, er Malene også en aktiv partner i 'Seedster', en bootcamp målrettet iværksættere m.fl. med vægt på vækst, salg, marketing og økonomi, afholdt i Marbella i det sydlige Spanien.

Feb 06 2024


Episode 45:

Køge Kommunes viceborgmester i Folketinget

Ken Kristensen (V) har fået en plads i demokratiets højborg, hvor han er blevet indkaldt som afløser for Morten Dahlin, der er på barsel de næste 5 uger. I dette interview taler vi om de mærkesager, der betyder noget for Ken, og som han vil forsøge at arbejde på de kommende 5 uger. Der bliver talt om omfartsvejen fra Stevns, Køge Dige, erhvervslivets vilkår i Køge, og at Ken overvejer om han ønsker at stille op til næste folketingsvalg, da hans fokus ligger på Køge Byråd.

Feb 02 2024


Episode 44:

HB Køge købte og solgte spillere

Transfervinduets lukning onsdag for de kvindelige fodboldspillere og torsdag for herrerne bød på hektisk aktivitet hos HB Køge. Klubben var på jagt efter at styrke begge hold. Effektiv forhandling og omstillingsparathed var nøglen begge aftener, hvor ledere, talentspejdere og forhandlere arbejdede intensivt for at opnå de bedste resultater med de midler, de havde til rådighed. I denne 'HB Køge optakt' taler Anders med cheftræner Kim Daugaard og direktør Per Rud om de afgørende øjeblikke og udfaldet af de sidste timer i transfervinduet for både kvinde- og herreholdet.

Feb 01 2024


Episode 43:

Ny strategi på Dagbladet Køge

I en tid, hvor den danske mediebranche står over for store udfordringer, hvilket især gælder for avisbranchen, har ejerne af Dagbladet Køge, Sjællandske Medier, besluttet at ændre strategi og tænke anderledes end tidligere. I dette interview fortæller Dagbladet Køges redaktør, Katrine Wied, om de nye tiltag, der præger avisen. Katrine har nu også fået udvidet sit ansvarsområde og er ikke blot redaktør for Dagbladet Køge, men også områderedaktør for sn.dk samt Dagbladet Roskilde, Ringsted, Stevns, Faxe og Lejre.

Alle video-podcasts

i januar måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Jan 30 2024


Episode 42:

Novo Nordisk i Køge

Medicinalfirmaet Novo Nordisk Pharmatech A/S er en førende global leverandør af produkter til biofarmaceutisk og farmaceutisk industri. Måske har du set virksomheden, når du har kørt forbi den på Københavnsvej i Køge Nord, og undret dig over, hvad de arbejder med og hvor stor en virksomhed det er. Svar på disse spørgsmål finder du i dette interview med direktør Ulla Grove Krogsgaard Thomsen.

Jan 24 2024


Episode 41:

TV 2’s politiske redaktør fra Køge

Hans Redder er køgegenseren, der har rapporteret fra Christiansborgs gange om historiske politiske aftaler, komplekse forhandlinger og dramatiske magtkampe. Han har "breaket" nyheder på TV 2 News, opsummeret den politiske situation i 19 Nyhederne og analyseret de store dramaer i "Besserwisserne". I dette interview fortæller Hans Redder om sit arbejde, valget om at flytte til Køge, den politiske situation, og hvor meget lokalpolitik fra Køge fylder i hans bevidsthed.

Jan 17 2024


Episode 40:

60.000+ danskere lider af PTSD

PTSD er en psykisk stresslidelse, som kan opstå efter en eller flere traumatiske hændelser, hvor man har været i livsfare eller har følt sig truet på livet og har følt en stærk frygt, rædsel eller hjælpeløshed. Landsforeningen for PTSD-ramte & pårørende (LPTSD) er hjemmehørende i Køge. I dette interview fortæller formanden Per Laudrup om landsforeningens arbejde samt om planerne for oprettelsen af en LPTSD lokalforening i Køge.

Jan 15 2024


Episode 39:

Connect Køges nytårskur 🥂

Traditionen tro byder Connect Køge på nytårskur for erhvervslivet i Køge Kommune og omegn for at hylde driftige ildsjæle, der har præsteret en ekstraordinær indsats i det forgangne år. Nytårskuren afholdes torsdag den 18. januar på Tapperiet i Køge. I dette interview fortæller direktør Allan Munch om arrangementet og om, hvad Connect Køge er sat i verden for at arbejde med.

Jan 10 2024


Episode 38:

Mød brygmesteren i Køge Nord 🍺

Mød indehaveren og brygmesteren, Michael Demin-Nystrup, fra bryggeriet og baren 'Mad Molly' i Køge Nord. Mad Molly er kendt for sin afslappede og hyggelige atmosfære og er åben fredag og lørdag. Deres øl er inspireret af rock- og metalmusik, og baren benyttes ofte til arrangementer og koncerter. Hvordan kommer man på ideen om at starte sit eget bryggeri og åbne sin egen bar? Og hvad drømmer Michael og hans kone, Karina, om med bryggeriet og baren Mad Molly?

Jan 06 2024


Episode 37:

HB Køge legende ✨ Steen Knudsen

Mød HB Køges talentchef Steen Knudsen, der skal svare på de mange spørgsmål og udfordringer, Per Rud har i ærmet. Kig med i denne udgave af HB KØGES LEGENDER og bliv klogere på Steen Knudsen og hans utrolig lange tid i HB Køge. Og hvem ved? Måske har Steen en god joke i ærmet?
Vært: Per Rud, HB Køge

Jan 04 2024


Episode 36:

Findes der en frimurerloge Køge?

I dette interview, som er optaget i Frimurernes Stamhus i København, stiller vi spørgsmålet til den ordførende mester, Børge Heine Frederiksen, fra Sankt Johanneslogen St. Gertrud. Han fortæller også om, hvad det vil sige at være frimurer, hvordan logeaftener forløber, om de har hemmeligheder, og hvad det betyder for ham at være frimurer.

Jan 02 2024


Episode 35:

På flugt fra Saddam

I dette interview skal I møde forfatteren bag bogen 'På flugt fra Saddam'. Det er en rå og ærlig fortælling om at vokse op som kurder under Saddam Husseins regime, og den dramatiske flugt til Danmark. Bogen blander personlige anekdoter med historiske øjeblikke, og indeholder endda familiens egne fotos. I Hastrupparkens kulturhus taler vi om både de grufulde og de inspirerende aspekter af Kirmanji Shawkati Malas livshistorie, samt taler om, hvad han ønsker, at bogen kan gøre for andre.