Podcasteren

Klaus Kjelstrup

09 juli 2024

Af Nils Gisli

Episode 83
09 juli 2024

Podcasteren Klaus Kjelstrup


I dette interview skal I møde Klaus Kjelstrup, manden bag podcasten iKøge.
Udover iKøge har Klaus også produceret flere andre podcasts, herunder samtaler med den tidligere rocker Jønke. Vi dykker ned i Klaus' passion for podcasting, hans fremtidsplaner og kreative idéer samt det tekniske bag produktionen.

Du finder Klaus Kjelstrup her:
Facebook - Instagram - YouTube

🎁 VIND 2 FRIBILLETTER + 2 GUFBILLETTER 🎟️🍿🥤

til Nordisk Film Biografer Køge 🎁

Skriv '3 gode ting', som du har fået med dig fra dette interview, i kommentarfeltet til videoen på Facebook eller YouTube. Den heldige vinder findes på søndag d. 14. juli 2024.


Artikel længere nede på siden
til dig der foretrækker at læse!

Manden bag "iKøge" Podcast


En podcast fødes

Klaus Kjeldstrups passion for mennesker og medier startede tidligt, og det var denne interesse, der førte til skabelsen af "iKøge" podcasten. Klaus forklarede, at ideen opstod efter en ven foreslog, at han skulle lave en podcast for at dele sine samtaler med interessante mennesker. "Jeg interesserer mig for mennesker og deres perspektiver. Så var der en, der sagde til mig, hvorfor fanden laver du ikke en podcast?" fortalte Klaus.


Fra politik til samfundsdebatter

Podcasten "iKøge" startede efter kommunalvalget i 2021, hvor Klaus, som selv havde været opstillet for Venstre, ønskede at præsentere byrådets politikere. "Jeg lavede en podcast med mange af de nyvalgte politikere, men nåede ikke alle," sagde han. Senere udviklede podcasten sig til at dække bredere samfundsemner. Et eksempel er serien "Sandheden er Ildehørt", hvor Klaus interviewede Jørgen Jønke Nielsen om politiske og samfundsmæssige emner.


Fremtidens planer

Klaus Kjeldstrup har store planer for fremtiden. Han ønsker at udvide fra kun lyd til også at inkludere videoindhold. "Jeg vil prøve at lave noget video, fordi jeg synes, det er spændende," sagde han. Han planlægger også at interviewe personer uden for Køge og dermed udvide rækkevidden af hans indhold.


Teknisk udfordring og læring

Som selvlært inden for medieproduktion har Klaus taget udfordringerne med teknik og redigering i stiv arm. Han nævnte, at YouTube har været uvurderlige værktøjer i hans læringsproces. "Hvis der er noget, jeg ikke ved, hvordan man gør, finder jeg det ud af på YouTube" forklarede han.


Nysgerrighed som drivkraft

Klaus' tilgang til interviews er drevet af nysgerrighed. Han forklarer, at han ikke går ind til samtaler med en kritisk agenda, men snarere med et åbent sind for at lære og forstå. "Jeg går ind til det med nysgerrighed og selvudvikling. Det er spændende at høre folks historier og perspektiver," sagde han.


En ny retning med video

Mens Klaus fortsætter med at producere lydpodcasts, er han nu også i gang med at udvikle videoindhold. Med GoPro-kameraer og avanceret lydudstyr planlægger han at skabe en visuel dimension til sine samtaler. "Jeg vil flytte podcasten over på noget video, så man også får noget billede med," sagde han.


Fremtiden for "iKøge" Podcast

Selvom podcasten har en lokal forankring i Køge, har Klaus planer om at udvide emnefeltet og interviewe mennesker uden for byens grænser. Han har allerede en YouTube-kanal ved navn Klaus K., hvor han deler sit videoindhold, og han overvejer at navngive kanalen noget mere specifikt i fremtiden.


Klaus Kjeldstrup's rejse med "iKøge" podcasten er et inspirerende eksempel på, hvordan nysgerrighed og passion kan drive personlig og professionel udvikling. Med sin åbne tilgang og lyst til at lære, fortsætter Klaus med at skabe indhold, der både informerer og underholder.


Følg Klaus' på Facebook - InstagramYouTube

Køge.tv & podcast har en positiv tilgang

fordi du allerede møder masser af kritiske og negative nyheder dagligt. Her får du derimod et andet perspektiv.


Nils Gisli
Stifter af Køge.tv & podcast