Episode: 172 |
De lokale brødre Jens og Christian Tange dannede sammen med Nils Gisli fra Køge.tv & podcast holdet bag projektet ’Fra Køge til Kyiv’ – en lokal indsats i samarbejde med organisationen ’Biler til Ukraine’. Formålet er at levere robuste biler til det ukrainske forsvar, hvor de spiller en vigtig rolle i det daglige arbejde tæt på fronten.
I dette interview fortæller de tre om deres tur til Kyiv, der uventet fandt sted midt under de mest voldsomme angreb på byen siden krigens begyndelse. De deler oplevelser, reaktioner og refleksioner – og sætter ord på synet af Kyiv-borgere, der dagen efter bombardementerne gik på gaden og fejrede den årlige Kyiv-dag i nationaldragter – et tydeligt budskab til Putin.
Se eller lyt med til et ærligt interview om at gøre en forskel – fra Køge og hele vejen til Kyiv.
🪙✨ Støt ’Fra Køge til Kyiv’ via MobilePay: 669994 – Besked: BtU Køge
Links 🔗
🔵 Fra Køge til Kyiv på Facebook
🌐 www.bilertilukraine.dk
🔵 Biler til Ukraine på Facebook
Video:
Podcast:
🎧👉 Lyt som podcast på Spotify 👈🔊
Fire vigtige pointer:
- Frivillige fra Køge kørte biler til Kyiv for at støtte Ukraine
Jens og Christian Tange deltog sammen med Nils Gisli i projektet Fra Køge til Kyiv, hvor frivillige leverer biler til den ukrainske hær. - Bilerne bruges til logistik og droneoperationer
Køretøjerne skal anvendes til transport af materiel og personel samt af specialiserede drone-enheder tæt på frontlinjen. - Indsamlingen bag projektet mangler stadig støtte
Initiativet Fra Køge til Kyiv er støttet af donationer. Du kan støtte via MobilePay 669994 med beskeden: BtU Køge. - Frivillighed med konsekvens og mod
Jens og Christian deltog frivilligt og reflekterer ærligt over oplevelsen af at rejse ind i et land i krig for at gøre en konkret forskel.
Artikel:
Fra Køge til Kyiv 🚙🛻 En mission med mod og mening
De to lokale brødre Jens og Christian Tange dannede sammen med Nils Gisli fra Køge.tv & podcast holdet bag projektet "Fra Køge til Kyiv" – en lokal indsats i samarbejde med organisationen Biler til Ukraine. Formålet er at levere brugbare køretøjer til de ukrainske forsvarsstyrker, som bruger dem til at transportere personel og materiel samt til mobile droneenheder tæt på fronten.
Hvad de tre frivillige ikke havde forventet, var at opholde sig i Kyiv midt under de største russiske angreb på byen siden krigens begyndelse. I løbet af tre døgn – 23., 24. og 25. maj 2025 – blev Kyiv ramt af over 250 missiler og 298 droner. Ukraines luftforsvar lykkedes med at skyde 45 missiler og 266 droner ned, men de resterende forårsagede skader i flere distrikter i Kyiv.
Projektet "Fra Køge til Kyiv" er ikke et afsluttet kapitel. Det er et åbent projekt, som løbende har brug for støtte. Det kan være i form af donationer til indkøb af brugte biler eller direkte donation af 4x4 køretøjer, som kan sendes afsted til Ukraine. Bilerne spiller en vigtig rolle i den ukrainske kamp mod den russiske invasion – både logistisk og operationelt.
Vil du være med til at støtte? Så kan du overføre et valgfrit beløb til MobilePay 669994 med beskeden: BtU Køge. Du kan også donere et køretøj eller melde dig som frivillig til en kommende tur. Det sker via Facebook-gruppen "Fra Køge til Kyiv" eller ved at kontakte Nils fra Køge.tv & podcast.
Jens og Christian har allerede meldt sig klar til at tage afsted igen.
Søndag den 26. maj – dagen efter det sidste store angreb – var Kyiv fyldt med mennesker i nationaldragter. Det var byens årlige festdag, og til trods for nattens bombardementer var tusindvis af borgere samlet på gader og pladser for at fejre deres kultur og identitet. Det gjorde stort indtryk på de tre fra Køge og omegn.
Som Nils skrev i et Facebook-opslag: Det var en lettelse at tage toget ud af byen og forlade krigens realitet for en stund – men også en tung og trist følelse at rejse hjem i sikkerhed, vel vidende at dem, man forlader, ikke har det valg. De skal blive. De skal leve med truslen, med ødelæggelserne, med frygten – hver dag.
Netop derfor ønsker Nils Gisli at holde projektet i live. Fordi han mener, at vi i vores lokalområde i Køge kan gøre en forskel – ikke med store armebevægelser, men med konkrete handlinger, som sender håb og støtte til mennesker i nød. Ikke fordi vi skal redde hele verden, men fordi vi kan gøre noget. Og det tæller.